Bookmarks

Yahoo Gmail Google Facebook Delicious Twitter Reddit Stumpleupon Myspace Digg

Search queries

docmd.close 2585, WWWXXXAPC, WWWXXXDOCO, nu vot, dhcpd lease file "binding state", WWWXXXDOCO, how to setup procmail to process html2text, how to setup procmail html2text, WWWXXXAPC., XXXCNZZZ

Links

XODOX
Impressum

#1: Configuring grub

Posted on 2008-09-12 16:03:19 by Dermot Paikkos

Hi,

I have hit a problem. My HP server rebooted after installing some
updates and gave me a red screen Illegal OpCode error. After doing some
hunting around, the best answer I found was on a thread on a mailing
list that said that the error was due to the the BIOS trying to find a
correct boot image and failing.

I can boot the system from the OS CD (CentOS) and chroot so that my
existing root system is installed. What I can't seem to do is get grub
to re-install the boot loader into the MBR. In an effort to make it do
so I booted the server with a MS dos floppy and did fdisk /mbr. That has
remoced the red screen message but I still can't get grub to configure
my MBR correctly and I am left with a missing operating system message
from the server.


Here's what I've tried

>grub

grub>device (hd0) /dev/cciss/c0d0 # Compaq device names
grub>root (hd0,0)
grub>setup (hd0,0)

I get a number of messages

Checking if /boot/stage1 exists...(no)
Checking if /grub/state1 exists...(yes)
Checking if /grube2fs_stage1_5 exists...(yes)
Running embed /grub/e2fs_stage1_5 (hd0,0) failed (this is not fatal)
Running embed /grub/e2fs_stage1_5 (hd0,0) failed (this is not fatal)
Running install /grub/stage1 (hd,0) /grub/stage2 p /grub/grub.conf
succeeded
Done.

It always reads as if it's ended successfully but nothing changes and I
can't get the boot loader into the MBR.

Can anyone spot where I might be going wrong?
Thanx in advance,
Dp.

--
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-admin" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html

Report this message

#2: Re: Configuring grub

Posted on 2008-09-12 16:55:50 by Tom Corwine

> Here's what I've tried
>
>> grub
>
> grub>device (hd0) /dev/cciss/c0d0 # Compaq device names
> grub>root (hd0,0)
> grub>setup (hd0,0)

Try:

grub> root (hd0,0)
grub> setup (hd0)

This should update the MBR correctly.


Tom
--
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-admin" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html

Report this message

#3: RE: Configuring grub

Posted on 2008-09-12 17:14:10 by Dermot Paikkos

Thank you Tom. That's fixed it.
Dp.


> -----Original Message-----
> From: Tom Corwine [mailto:linux-admin@...]
>
> > Here's what I've tried
> >
> >> grub
> >
> > grub>device (hd0) /dev/cciss/c0d0 # Compaq device names
> > grub>root (hd0,0)
> > grub>setup (hd0,0)
>
> Try:
>
> grub> root (hd0,0)
> grub> setup (hd0)
>
> This should update the MBR correctly.
>
>
> Tom


--
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-admin" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html

Report this message